EPD Nr.
|
|
Produktnavn
|
|
Leverandør
|
|
Mengde
|
1278324 |
|
Kyllinglårkjøtt strimlet |
|
Vestfold Fugl |
|
160 g |
|
|
eller |
|
|
|
|
1491430 |
|
Kyllingkjøtt, strimlet |
|
Vestfold Fugl |
|
160 g |
|
|
Poteter i terninger |
|
|
|
140 g |
|
|
Løk i båter |
|
|
|
30 g |
|
|
Gulrøtter i skiver |
|
|
|
40 g |
|
|
Purreløk i skiver |
|
|
|
20 g |
|
|
Sellerirot i terninger |
|
|
|
20 g |
|
|
Frikassesaus |
|
|
|
2 dl |
|
|
Hekket persille |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NB! |
|
Oppskrift til frikassèsaus gir ca. 1 liter ferdig saus |
|
|
|
|
|
|
Smør |
|
|
|
60 g |
|
|
Hvetemel |
|
|
|
60 g |
|
|
Hønsebuljong |
|
|
|
0,8 l |
541722 |
|
Menkomel Whipping |
|
|
|
2 dl |
|
|
Sitronsaft av 1/6 sitron |
|
|
|
|
|
|
Salt & pepper etter smak |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ca pris: kr. 24 eks. mva |
Fremgangsmåte
1. Kyllingkjøttet tines på kjøl
2. Skrell og skjær potetene i litt store terninger
3. Skrell løk og skjær den i båter
4. Vask og skrell gulrot og purre, skjær de i skiver på skrå
5. Skrell sellerirot og skjær den i passe store terninger
6. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel
7. Spe med litt under halvparten av buljongen og rør godt med en visp for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp
8. Ha i resten av buljongen og en liten fløteskvett for å få rund og god smak
9. Tilsett kyllingfiletene, poteter og grønnsaker
10. La frikassèen trekke i 10-15 minutter til kjøttet er gjennomkokt og grønnsakene møre
11. Smak til sausen med litt sitronsaft og salt og pepper før servering
12. Anrett på tallerken eller i dyp tallerken og strø over hakket persille