Sett som startside 

Våre leverandører:


 
   


Kyllingfrikassè


EPD Nr.


 

Produktnavn


 

Leverandør


 

Mengde


 

1278324 Kyllinglårkjøtt strimlet Vestfold Fugl 160 g
eller
1491430 Kyllingkjøtt, strimlet Vestfold Fugl 160 g
Poteter i terninger 140 g
Løk i båter 30 g
Gulrøtter i skiver 40 g
Purreløk i skiver 20 g
Sellerirot i terninger 20 g
Frikassesaus 2 dl
Hekket persille

NB! Oppskrift til frikassèsaus gir ca. 1 liter ferdig saus
Smør 60 g
Hvetemel 60 g
Hønsebuljong 0,8 l
541722 Menkomel Whipping 2 dl
Sitronsaft av 1/6 sitron
Salt & pepper etter smak

Ca pris: kr. 24 eks. mva

 

 

Fremgangsmåte

1. Kyllingkjøttet tines på kjøl
2. Skrell og skjær potetene i litt store terninger
3. Skrell løk og skjær den i båter
4. Vask og skrell gulrot og purre, skjær de i skiver på skrå
5. Skrell sellerirot og skjær den i passe store terninger
6. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel
7. Spe med litt under halvparten av buljongen og rør godt med en visp for å få ut eventuelle melklumper mens det koker opp
8. Ha i resten av buljongen og en liten fløteskvett for å få rund og god smak
9. Tilsett kyllingfiletene, poteter og grønnsaker
10. La frikassèen trekke i 10-15 minutter til kjøttet er gjennomkokt og grønnsakene møre
11. Smak til sausen med litt sitronsaft og salt og pepper før servering
12. Anrett på tallerken eller i dyp tallerken og strø over hakket persille